Ny lov om tidsregistrering

9. januar 20924

I januar 2024 vedtog folketinget, at alle arbejdsgivere skal implementere en tidsregistreringsplatform senest den 1. juli 2024. Dette betyder, at alle virksomheder nu skal sikre, at alle medarbejdere registrerer deres daglige arbejdstid.  

Hvad skal arbejdsgiver være opmærksom på?

Det er vigtigt at få implementeret et tidsregistreringssystem, som giver mening for både arbejdsgiver og medarbejder.

Der findes mange forskellige systemer til tidsregistrering; Alt fra et Excel ark til systemer som for eksempel Dataløn Tid. Der findes dog ingen regler for, at registreringen skal foregå digitalt. 

Der er frihed i forhold til, hvilket system man vælger, men medarbejdernes skal selv have adgang til at se, hvordan deres timer er registreret. Oplysningerne skal opbevares minimum 5 år efter udløbet af den periode, som udgør grundlaget for beregningen. 

Ingen lov uden undtagelse

Deres findes naturligvis ingen lov uden udtagelse. “Selvtilrettelæggere” kan undtages for reglerne i lovens regler for pause, 48 timers reglen og varighed af natarbejde. 

Hvis medarbejdere anses for at være selvtilrettelægger efter loven, er der ikke en forpligtelse for virksomheden til at registrere arbejdstiden for en medarbejder. For at en medarbejder kan anses som værende selvtilrettelægger er det når der er tale om personale med ledelsesfunktioner eller andet personale, der har beføjelse til at træffe selvstændige beslutninger, arbejdende familie medlemmer, eller arbejdstagere hvis arbejde knytter sig til kirkers og trossamfunds religiøse handlinger. 

 

 

 

Brug for hjælp?

Det anbefales, at virksomheder allerede nu begynder at vurdere, om deres nuværende tidsregistreringen lever op til de nye krav, eller om der skal implementeres et nyt system. 

Har du brug for hjælp til at forstå de nye regler eller til at opsætte et tidsregistreringssystem? Så kontakt os på da@viborgloen.dk eller 87270100. 

Relaterede indlæg

Løngennemsigtighed

En ny lov om løngennemsigtighed er trådt i kraft og skal være udrullet inden 2026. Lovet skal sikre ligeløn mellem kønnene.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *