Regler for personalegoder i 2014

6. december 2023

En arbejdsgiver kan tilbyde sine medarbejdere personalegoder. Disse goder varierer og kan omfatte eksempler som årlige julegaver, lejlighedsgaver i forbindelse med mærkedage mv. Hvert enkelt personalegode er underlagt specifikke skatteregler, der regulerer, hvordan medarbejdernes beskatning af disse goder håndteres.

Det er vigtigt at forstå, at skattereglerne varierer afhængigt af det konkrete personalegode. Nogle goder kan være skattefri for medarbejderne, mens andre kan medføre skattepligt. Den korrekte behandling af skattemæssige forhold for hvert personalegode afhænger af flere faktorer, herunder værdien af godet, årsagen til tildelingen, og eventuelle skattemæssige undtagelser eller fradragsmuligheder.

Beskatning af personalegoder

Beskatningen af personalegoderne skal baseres på markedsværdien. Dette betyder altså at den værdi som varen ville have hvis medarbejderen selv skulle købe varen. 

Derudover er beskatningen bestemt ud fra hvilken af nedenstående gruppe goden tilhører:

Beskatning sker i overensstemmelse med medarbejderens indkomstkategori, enten A eller B. Dette indebærer en nøje vurdering af, hvordan personalegodet påvirker den skattepligtige indkomst i hver kategori.

Nogle personalegoder er undtaget fra beskatning og betragtes som skattefri for medarbejderne. Dette kan omfatte visse goder, der ikke påvirker den skattepligtige indkomst.

Eksempler på skattefrie personalegoder:

 • Kaffe, te, frugt mv.
 • Firmafester på arbejdspladsen 
 • Parkering ved arbejdspladsen
 • skærmbriller til arbejdsbrug
 • Lejlighedsgaver ifb. med fødselsdag, jubilæum mv. 

Personalegoder under denne beløbsgrænse beskattes ikke, da de anses for at være af mindre økonomisk betydning. Beløbsgrænsen varierer, og det er vigtigt at være opmærksom på den aktuelle bagatelgrænse.

Der skal dog være en klar sammenhæng mellem personalegoden og arbejdets udførelse. Hvis goden derfor tjener medarbejderens privatliv falder den IKKE under bagatelgrænsen på 7.000 DKK. 

Eksempler som er omfattet af bagatelgrænsen:

 • Mad og drikke ved overarbejde
 • Tilbud om vaccinationer
 • Abonnement på aviser og faglitteratur

Personalegoder, der ikke overstiger denne bagatelgrænse, beskattes ikke, og beløbet betragtes som skattefrit. Det er vigtigt at være opdateret om den aktuelle skattefrie bagatelgrænse.

Eksempler indenfor bagatelgrænsen:

 • Lejlighedsgaver
 • Mindre anderkendelser såsom blomster mv.
 • Medlemsskaber til årskort til svømmehallen fitness mv. 

Hvad med julegaver?

Reglerne for beskatning af julegaver kan du læse mere om her

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp i forhold til reglerne for beskatning af personalegoder?

Kontakt vores personalejurist Lasse Erichsen på telefon 87270100 eller på jura@viborgloen.dk

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *