Medarbejderkladde i DataLøn

Har du også oplevet, at du er ved at oprette en nye medarbejder i DataLøn, og så har du ikke fået alle informationer. Skal medarbejder oprettes med “Ferie med løn” eller “ Feriegodtgørelse til FerieKonto”? Mens du venter på svar opstår ny problemstilling, og du bliver nød til at gå ud af oprettelse af medarbejder – al data går tabt og du skal nu oprette medarbejder forfra igen.

Dette har DataLøn nu løst, ved den nye kladdefunktion på oprettelse af medarbejder. Når du har oprettet medarbejderen med stamoplysninger, kan du vælge at gemme medarbejderen som kladde på følgende punkter:   

  • Skat 
  • Ansættelse 
  • Ferie 
  • Pension 
  • Pension 
  • Tilvalgsordninger 
  • Statistik  

Vær opmærksom på, at medarbejderen først er færdigoprettet i Dataløn efter det sidste ‘gem’ på medarbejderens stamkort.  

OBS: Skattekort indhentes først, når medarbejderen er endeligt oprettet. Skattekort indhentes inden for 1 til 2 hverdage. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på dette i forbindelse med oprettelse af ny medarbejder lige op til lønkørsel. 

Tilføj note til medarbejderkladde

Det er nu også muligt at oprette note til medarbejderkladde, for eksempel hvilke oplysninger der mangler for at kunne endeligt oprette medarbejderen.  

Du skal dog være opmærksom på at noten kun kan ses på medarbejderen, så længe medarbejderen er i kladdeform. 

Sådan finder du medarbejderkladder

Når du har medarbejdere, der er oprettet som kladde, vil de se ud som nedenstående, når du kigger under medarbejdere i DataLøn. Under medarbejderkladder kan du også se om der er tilføjet en note til medarbejderkladde.  

Har du mere end 4 medarbejderkladder liggende, vil de være samlet i en sektion, som du kan folde ud ved at klikke på ‘fold ud’.

Slet medarbejderkladde

Hvis medarbejderen alligevel ikke skal oprettes, så kan du slette medarbejderkladden. Det kan du gøre ved at klikke på de 3 prikker på oversigtsbilledet jf. Nedenstående.  

Se hvem der har oprettet/ændret medarbejder

Som noget nyt, kan du under medarbejderikonet på medarbejders stamkort se, hvem der har oprettet eller sidst ændret på medarbejderen. 

Brug for hjælp?

Vores lønkonsulenter er alle eksperter i Dataløn og kan derfor hjælpe dig med alle de spørgsmål du måtte have.

Kontakt dem på telefin 8727 01000 eller da@viborgloen.dk

Relaterede indlæg

Løngennemsigtighed

En ny lov om løngennemsigtighed er trådt i kraft og skal være udrullet inden 2026. Lovet skal sikre ligeløn mellem kønnene.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *