For sen udbetaling af ferietillæg

For sen udbetaling af ferietillæg? Læs vores korte guide til, hvordan du efterfølgende udbetaler dette korrekt.

Ferietillæg gælder for de medarbejdere der har ret til løn under ferie. Ferietillægget er obligatorisk på 1% medmindre andet står aftalt i overenskomst mm.

Jf. Den nye ferielov skal ferietillæg som udgangspunkt udbetales to gange om året, med lønnen i maj og august. Grunden til dette er princippet om at ferietillæg skal udbetales op til hovedferien, altså med maj lønnen. Men da ferie optjenes løbende, så mangler der at blive udbetalt tillæg for juni, juli og august, som derfor skal udbetales med august lønnen.

For sen udbetaling af ferietillæg - sådan gør du

Kom du for sent med udbetaling af ferietillægget i august lønnen, så er dette blevet meget nemt i DataLøn. Alt efter hvilken måned du laver udbetaling i, så skal det gøres på en af to måder jf. Nedenstående.

1. Udbetaling af ferietillæg som gammel august løn

Udbetaler du det manglende ferietillæg i september måned, så er det fortsat muligt at gøre dette ved, at lave en gammel august løn.

Du laver en gammel løn i DataLøn ved at gå i lønindberetning og vælge den lønperiode der hedder “August (gammel løn)” og ønsket udbetalingsdato.

Her efter skal du blot markere, at du ønsker at udbetale ferietillægssaldoen, og trykke fortsæt. Du vælger nu de medarbejdere der mangler at få udbetalt ferietillæg og trykker forsæt. System har nu automatisk lagt manglende ferietillæg til udbetaling. Husk at skrive 0 i 01 arbejdstimer, da gammel løn ellers ikke indberettes til e-indkomst.

2. Udbetaling af ferietillæg i oktober og derefter

Udbetaler du først det manglende ferietillæg i oktober eller senere, så er det ikke længere muligt at gøre dette som en gammel august løn.

Her kan du IKKE vælge at gøre brug af funktionen “Udbetal ferietillægssaldoen”, da system i så fald både tager det manglende ferietillæg som skulle være udbetalt i august, og eventuelt senere opsparet ferietillæg fra efterfølgende måneder.

Her er du altså nød til at finde ferietillæg saldo fra medarbejders august lønseddel og ligge beløb manuelt ind i løndel 55 eller 56. Jævnfør nedenstående eksempel, skal der udbetales 400 kr. i manglende ferietillæg.

Vær opmærksom på at udbetaling af ferietillæg skal laves som en “gammel løn” eller i forbindelse med næstkommende lønindberetning, så du ikke bruger medarbejders fradrag kun på ferietillægget.

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til udbetaling af tillægget eller på anden måde spørgsmål til ovenstående, så send en mail på da@viborgloen.dk eller ring til vores lønkonsulenter på tlf. 8727 0100.

Relaterede indlæg

Løngennemsigtighed

En ny lov om løngennemsigtighed er trådt i kraft og skal være udrullet inden 2026. Lovet skal sikre ligeløn mellem kønnene.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *