For sen udbetaling af ferietillæg

For sen udbetaling af ferietillæg? Læs vores korte guide til, hvordan du efterfølgende udbetaler dette korrekt.

Ferietillæg gælder for de medarbejdere der har ret til løn under ferie. Ferietillægget er obligatorisk på 1% medmindre andet står aftalt i overenskomst mm.

Jf. Den nye ferielov skal ferietillæg som udgangspunkt udbetales to gange om året, med lønnen i maj og august. Grunden til dette er princippet om at ferietillæg skal udbetales op til hovedferien, altså med maj lønnen. Men da ferie optjenes løbende, så mangler der at blive udbetalt tillæg for juni, juli og august, som derfor skal udbetales med august lønnen.

For sen udbetaling af ferietillæg - sådan gør du

Kom du for sent med udbetaling af ferietillægget, så er dette blevet meget nemt i DataLøn. Dette kan nemlig gøres med en regulering. 

Reguler lønnen

Først skal du tjekke dine medarbejderes ferietillægssaldo. Dette gør du ved at gå ind under den pågældende medarbejders stamdata. Derefter trykker du på “ferie og opsparinger”, hvorefter du kan se ferietillægssaldoen. 

Herefter går du ind under “lønindberetning” og scroller ned og finder enten maj eller augustlønnen som er godkendt og kørt. 

Her trykker du så på de tre blå prikker og dernæst “reguler løn”. 

OBS. på nedenstående billeder står der marts og IKKE maj eller august. Dette skal du blot se bort fra. Det er den løn der hedder maj eller august som du skal regulere i. 

Når du har trykket reguler løn tilføjer du de medarbejdere som skal have udbetalt sit ferietillæg. 

Når dette er gjort tilføjer du felt 55 og indtaster det beløb som du fandt under medarbejderen stamdata. 

Derefter trykker du godkend, og dine medarbejdere får nu udbetalt deres ferietillæg indenfor få hverdage. 

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til udbetaling af tillægget eller på anden måde spørgsmål til ovenstående, så send en mail på da@viborgloen.dk eller ring til vores lønkonsulenter på tlf. 8727 0100.

Relaterede indlæg

Løngennemsigtighed

En ny lov om løngennemsigtighed er trådt i kraft og skal være udrullet inden 2026. Lovet skal sikre ligeløn mellem kønnene.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *