Overførsel af rest feriedage

Overførsel af feriedage fra tidligere ferieår på medarbejder med ferie med løn

Så er vi gået ind i et nyt ferieår (miniferieåret). Det betyder at medarbejdere, som har været ansat i hele 2019 har 16,64 feriedage som kan afholdes i perioden 01.05.20 til 31.08.20. Har du medarbejdere som ønsker at overføre rest ferie fra optjeningsåret 2018, så har vi nedenstående lavet et kort skriv om dette.

Sådan overfører du feriedage optjent i 2018

Rest feriedage skal overføres via korrektion. Korrektion laver du ved at gå op under ”Løn” og ned under ”Korrektion”. Her skal du vælge manuel korrektion.

overførsel af rest ferie

Kilde: DataLøn

Under manuel korrektion skal du vælge den termin som medarbejder er oprettet på, samt vælge den medarbejder det drejer sig om og trykke fortsæt. Nu kommer du ind hvor du skal vælge korrektionstype ”Rette opsparinger eller indberet ny løn for tidligere periode”. Du skal vælge perioden august 2019 med dispositionsdato 31.08.2019 og trykke fortsæt.

overførsel af feriedage

Kilde: DataLøn

Nu kommer du ind i korrektionsbilledet, hvor du under ”felter til skatteafregning” skal finde korrektionsfelt 873 ”optjente feriedage” og tillægge de antal feriedage, som medarbejder skal have overført. Når det er gjort, trykker du tilføj og gem.

overfør rest ferie

Kilde: DataLøn

Korrektion er nu lavet og du vil i morgen kunne se korrektionsbilag i E-arkiv, samt at optjente feriedage felt 46 i lønindberetning ændre sig fra 16,64/16,64 til f.eks. 21,64/21,67, hvis du har tillagt 5 dage.

overfør ferie

Kilde: DataLøn

Feriepengeanvisning ved fratrædelse

Du skal være opmærksom på at feriepengeoplysninger på medarbejder er korrekt, hvis du fratræder medarbejder som der er overført feriedage på. Dette skyldes at du kun flytter feriedage og ikke feriepengeopsparing, og at der skal tages højde for dette ved fratrædelse.

Har du brug for hjælp

Har du brug for hjælp til overførsel af feriedage, så skriv til os på da@viborgloen.dk eller ring på tlf. 8727 0100.

En kommentar til “Overførsel af rest feriedage”

Skriv en kommentar

Dette websted er beskyttet af ReCaptcha og Google's Privatlivspolitik og Vilkår for anvendelse.