Nyt ferieregnskab i DataLøn

Nyt ferieregnskab i DataLøn pr. 1. september

Den 1. september 2022 er der kommet nyt ferieregnskab i DataLøn. Det er nu blevet mere tydeligt hvad der er overført ferie og hvad der er ferie optjent i gammelt og nyt ferieår.

Ferieregnskabet ser dog forskelligt ud alt efter hvilken ferieperiode vi er i. Det nye ferieregnskab er inddelt i to perioder, fra den 1. september til den 31. december og fra den 1. januar til den 31. august.

Nedenstående har vi lavet en kort gennemgang af, hvordan du skal læse og forstå det nye ferieregnskab i DataLøn for de to perioder.

Ferieregnskab fra d. 1. september til d. 31. december

Jævnfør nedenstående er der pr. 1. september kommet et ekstra felt på medarbejders ferieregnskab i DataLøn, som nu består af følgende:

Overført

Viser feriedage der er overført fra forrige ferieår. Dage vises kun hvis der er lavet en korrektion for opskrivning af rest feriedage. I år 2022 er det feriedage overført fra 2021 til 2022. Husk der skal foreligge en skriftlig aftale på dette.

Optjent Gl. år

Viser feriedage optjent i sidste optjeningsperiode. I år 2022 er det altså de dage der er optjent i perioden 1. september 2021 til 31. august 2022.

Optjent Nyt år

Viser feriedage optjent i nyt / indeværende ferieår. I år 2022 er det altså de dage der optjenes i perioden 1. september 2022 til 31. august 2023.

Ekstra

Viser de ekstra feriedage der er tildelt medarbejder. Kan f.eks. være hvis virksomhed har den 6. ferieuge. Ekstra feriedage vises kun, hvis medarbejder er tilmeldt dette under fanen, medarbejder stamdata.

Kilde: Visma DataLøn

I ovenstående ferieregnskab er der pr. 31. december overført 5 feriedage. Desuden er der optjent 25 feriedage fra det gamle ferieår og 8,32 feriedage fra det nye ferieår. Der skal ved årets afslutning tages stilling til hvad der skal ske med de 7,00 dage, skal de udbetales eller overføres ved korrektion i januar 2023.

Ferieregnskab fra d. 1. januar til d. 31. august

Jævnfør nedenstående ser medarbejders ferieregnskab pr. 1. januar ud som følgende i DataLøn:

Overført

Viser de feriedage som medarbejder har ønsket at få overført fra sidste år. Dage kan kun ses, hvis der er lavet en korrektion for restferiedage. Vær opmærksom på, at denne gerne skal laves i januar, da der ellers er risiko for, at der bliver rod med ferieregnskabet senere.

Optjent

Viser feriedage optjent i nyt / indeværende ferieår. I år 2022 er det altså de dage der optjenes i perioden 1. september 2022 til 31. august 2023.

Ekstra

Viser de ekstra feriedage der er tildelt medarbejder. Kan f.eks. være hvis virksomhed har den 6. ferieuge. Ekstra feriedage vises kun, hvis medarbejder er tilmeldt dette under fanen, medarbejder stamdata.

Kilde: Visma DataLøn

I ovenstående ferieregnskab er der pr. 1. januar overført 7 feriedage – husk der skal laves korrektion for dette. Desuden er der optjent 10,4 feriedage fra det nye / indeværende ferieår. Optjent Gl. år fremgår ikke længere af ferieregnskab, da det jo var dem der skulle tages stilling til, om de skulle udbetales eller overføres – her er de overført.

Akkumulerende feriedage

Hvorfor må der overføres 7 feriedage fra gammelt ferieår?

Du undrer dig måske over, hvorfor der er overført 7 dage fra det gamle ferieår, for der står da i ferieloven, at det kun er den 5 ferieuge der må overføres. Det er fordi der ifølge den nye ferielov må overføres feriedage hvert år, det vil sige at medarbejder kan akkumulere feriedage.

I ovenstående eksempler er der overført 5 feriedage fra ferieåret 01.09.2020 – 31.12.2021, som er overført i januar 2022. I ferieåret 01.09.2021 – 31.12.2022 afholder medarbejder 23 feriedage, jævnfør ferieloven skal der afholdes 20 feriedage pr. Ferieår og resten må overføres. Det vil sige, at der kan overføres 7 feriedage i januar 2023.

Korrektion af feriedage

Nedenstående finder du en oversigt over de korrektionsfelter du skal bruge, hvis der skal laves en korrektion for f.eks. overførte feriedage.

Vær opmærksom på, at korrektion gerne skal laves i januar, da der ellers er risiko for, at der bliver rod med ferieregnskabet senere.

Kilde: Visma DataLøn

Få styr på resteferien

Få styr på reglerne for afholdelse, overførsel, udbetaling og varsling af de resterende feriedage. Læs hele blogindlægget her. 

BRUG FOR HJÆLP?

Har du brug for hjælp til at forstå det nye ferieregnskab eller på anden måde spørgsmål til ovenstående, så send os en mail på marketing@viborgloen.dk eller ring til vores lønkonsulenter på tlf. 8727 0100.

Skriv en kommentar

Dette websted er beskyttet af ReCaptcha og Google's Privatlivspolitik og Vilkår for anvendelse.