Hvordan er mulighederne for at give en medarbejder ferie på forskud?

Hvordan er mulighederne for at give en medarbejder ferie på forskud?

Ferie på forskud i DataLøn

Har virksomhed medarbejdere med ret til ”Ferie med løn” så har du som arbejdsgiver mulighed for at tilbyde dine medarbejdere at holde ferie på forskud.

Løbende ferieoptjening

Den 1. september 2020 trådte den nye ferielov, samtidighedsferien, i kraft. Det betyder at medarbejdere løbende optjener 2,08 feriedag hver måned, som allerede kan afholdes den efterfølgende måned.

Ferie på forskud

Efter overgangen til samtidighedsferien er det muligt at tilbyde medarbejdere ferie på forskud. Det betyder, at en virksomhed kan lave en aftale om, at medarbejderen må holde ferie for feriedage, som endnu ikke er optjent. Dette kan f.eks. være relevant ved ansættelse af nye medarbejdere, som IKKE kommer fra en tidligere arbejdsgiver og derfor ikke har optjente feriedage fra denne. Eksempel. En medarbejder er nyligt ansat og har derfor kun 3,41 feriedag opsparet. Medarbejderen vil nu gerne afholde 5 dages ferie. Hvis arbejdsgiver blot registrere 5 feriedage i felt 47, så vil DataLøn automatisk trække med arbejder i løn for feriedage ude over de 3,41 feriedag som medarbejderen har optjent via sin ansættelse. Da ferie som udgangspunkt skal afholdes i hele dage, aftaler medarbejder og arbejdsgiver, at der skal registreres 3 feriedage, samt 2 feriedage på forskud. Dette registreres i DataLøn ved at omdøbe en løndel som ikke lønbehandler. Det kan f.eks. være løndel 48, som vist nedenstående. Da medarbejder op til ferieafholdelse kun har optjent 3,41 feriedag, men ønsker at holde 5 dages ferie, registreres 3 dage i felt 47 og 2 dage i felt 48. på den måde nedskrives ferieregnskab med 3 feriedage og der registreres 2 feriedage på forskud i saldofelt på lønseddel jf. nedenstående. Den efterfølgende måned, hvor medarbejdere har optjent endnu 2,08 feriedag, så registreres der 2 feriedage i felt 47 ”Afholdt ferie i perioden” og minus 2 dage i felt 48 ”Ferie på forskud”. Hermed nulstilles ferie på forskud i saldofelt og der er nu registreret i alt 5 afholdte feriedage, hvilket betyder at ferieregnskabet stemmer.

Har du brug for hjælp

Er du i tvivl om mulighederne for at give medarbejderne ferie de endnu ikke har optjent? Eller sidder du med andre spørgsmål til den nye ferielov? Så er du som altid mere end velkommen til at ringe til os på 87210100 eller tjekke vores andre blogindlæg om emnet.

2 kommentarer til “Hvordan er mulighederne for at give en medarbejder ferie på forskud?”

Skriv en kommentar

Dette websted er beskyttet af ReCaptcha og Google's Privatlivspolitik og Vilkår for anvendelse.